SendGB
SendGB
Ogólne

Jak usunąć konto na Instagramie

SendGB
29.04.2019

Może nadejść dzień, kiedy zechcesz usunąć Instagram. Być może masz dość oglądania zdjęć z plaży, tego, co ludzie jedzą, lub filmików z zwierzętami. Może lubisz śledzić, jak ludzie upiększają swoje zwykłe życie. Możliwe, że nadal jesteś oddanym fanem swojego ulubionego influencera.

Jednak pewnego dnia możesz chcieć zrobić sobie przerwę od Instagrama lub podjąć bardziej radykalną decyzję i całkowicie usunąć swoje konto na Instagramie.

Masz również możliwość wyłączenia swojego konta na określony czas. Dlatego w poniższym przewodniku pokażemy, jak trwale usunąć konto na Instagramie lub jak tymczasowo wyłączyć swoje konto na Instagramie.

Jak mogę tymczasowo wyłączyć swoje konto na Instagramie?

Jeśli chcesz zrobić sobie krótką przerwę od Instagrama, możesz wyłączyć swoje konto zamiast trwale je usuwać.

Oznacza to, że ludzie nie będą mogli znaleźć twojego konta, przeglądać twoich zdjęć ani wysyłać ci wiadomości; jednak oznacza to również, że możesz ponownie aktywować swoje konto, jeśli pewnego dnia zechcesz wrócić na Instagram.

Aby to zrobić, musisz przejść do wersji przeglądarkowej Instagrama, ponieważ nie jest to możliwe w aplikacjach na iOS lub Androida. Przejdź więc do przeglądarki na swoim telefonie, tablecie lub komputerze stacjonarnym i zaloguj się tutaj za pomocą swoich danych logowania.

Następnie musisz kliknąć ikonę osoby w prawym górnym rogu, a potem kliknąć "Edytuj profil". Następnie wystarczy przewinąć stronę w dół i kliknąć przycisk "Tymczasowo wyłącz moje konto".

Musisz podać powód wyłączenia konta. Instagram poprosi o twoje hasło po raz ostatni, aby cię zweryfikować. Następnie możesz kliknąć przycisk i wyłączyć swoje konto.

Jak mogę ponownie aktywować wyłączone konto na Instagramie?

Jeśli chcesz wrócić na Instagram po wyłączeniu konta, dobrą wiadomością jest to, że możesz ponownie aktywować swoje konto, wracając na stronę Instagrama i po prostu logując się tam, gdzie zacząłeś.

Trwałe usunięcie konta na Instagramie

To duży krok. Jeśli wykonasz te kroki, całkowicie usuniesz swoje konto na Instagramie. Nie ma powrotu do twojego konta na Instagramie po tym, jak to zrobisz.

Nigdy więcej nie będziesz mieć dostępu do swoich zdjęć, wiadomości ani obserwujących.

Aby trwale usunąć swoje konto na Instagramie, musisz przejść na tę stronę, gdzie zostaniesz poproszony o zalogowanie się, aby kontynuować.

Następnie zostaniesz poproszony o wybranie powodu, dla którego chcesz usunąć swoje konto, a ten proces wykona nieodwracalne usunięcie, które pozbędzie się go na zawsze. Jeśli klikniesz ten przycisk, twoje konto zostanie całkowicie unieważnione, więc radzimy być ostrożnym.