Hoe Verwijder je Je Instagram-account
Er kan een dag komen dat je Instagram wilt verwijderen. Misschien ben je het zat om naar strandfoto's, wat mensen eten, of huisdierenvideo's te kijken. Misschien geniet je ervan om te volgen hoe mensen hun gewone leven glamoureus maken. Je kunt zelfs nog steeds een toegewijde volger zijn van je favoriete influencer.

Echter, op een dag wil je misschien een pauze nemen van Instagram, of een meer radicale beslissing nemen en je Instagram-account volledig verwijderen.
Je hebt ook de optie om je account voor een bepaalde periode uit te schakelen. Daarom laten we je in de onderstaande gids zien hoe je je Instagram-account permanent kunt verwijderen of hoe je je Instagram-account tijdelijk kunt uitschakelen.
Hoe Kan Ik Mijn Instagram-account Tijdelijk Uitschakelen?
Als je een korte pauze van Instagram wilt nemen, kun je je account uitschakelen in plaats van het permanent te verwijderen.
Dit betekent dat mensen je account niet kunnen vinden, je foto's niet kunnen bekijken, of je berichten kunnen sturen; het betekent echter ook dat je je account op een dag weer kunt activeren als je de drang voelt om terug te keren naar Instagram.
Om dit te doen, moet je naar de browserversie van Instagram gaan, aangezien dit niet mogelijk is in de iOS- of Android-apps. Ga dus naar een browser op je telefoon, tablet of desktopcomputer en log hier in met je accountgegevens.
Dan moet je op het persoonspictogram in de rechterbovenhoek klikken en vervolgens op "Profiel bewerken" klikken. Daarna hoef je alleen maar naar beneden op de pagina te scrollen en op de knop "Mijn account tijdelijk uitschakelen" te klikken.
Je moet een reden opgeven voor het uitschakelen van je account. Instagram vraagt nog een laatste keer om je wachtwoord om je te verifiëren. Dan kun je op de knop klikken en je account uitschakelen.
Hoe Kan Ik Een Uitgeschakeld Instagram-account Reactiveren?
Als je na het uitschakelen van je account wilt terugkeren naar Instagram, is het goede nieuws dat je je account kunt reactiveren door terug te gaan naar de website van Instagram en simpelweg weer in te loggen waar je begon.
Een Instagram-account Permanent Verwijderen
Dit is een grote stap. Als je doorgaat met deze stappen, heb je je Instagram-account volledig verwijderd. Er is geen weg terug naar je Instagram-account nadat je dit hebt gedaan.
Je zult nooit meer toegang hebben tot je foto's, berichten of volgers.
Om je Instagram-account permanent te verwijderen, moet je naar deze pagina gaan waar je wordt gevraagd in te loggen om door te gaan.
Dan wordt je gevraagd een reden te selecteren waarom je je account wilt verwijderen, en dit proces zal de onomkeerbare verwijdering uitvoeren die je er voor altijd van verlost. Als je op deze knop klikt, wordt je account volledig ongeldig gemaakt, dus we raden je aan voorzichtig te zijn.